Schadeverzekeringen

Nederland is een vezekeringsland bij uitstek. Er zijn veel aanbieders met verschillende producten. Maar waarom sluit je een verzekering en in welke situaties zijn verzekeringen verplicht.

Je verzekert zaken en gebeurtenissen die voor jou belangrijk zijn waarbij je bij schade niet de financiële gevolgen zelf wilt dragen. De opgeleide en gediplomeerde adviseurs van Financieel-gezond.nl inventariseert voor jou welke verzekeraars producten bieden die voldoen aan jouw wensen tegen de scherpste premies. Heb je onverhoopt schade? Dan ont zorgen wij jou waar het kan om de schade te claimen.

Financieel-gezond.nl is een volmacht kantoor. Dat betekent dat wij bij tal van aanbieders kunnen vergelijken en jouw pakket samenstellen. In dit pakket brengen wij jouw verzekeringen onder 1 naam, terwijl hierin best verschillende aanbieders verwerkt kunnen zitten. Daar merk jij niks van. Het enige wat jij merkt is dat we van alle aanbieders in Nederland de beste aanbieder voor jou geselecteerd hebben.

Wat zijn nog meer voordelen om mijn verzekeringen onder te brengen bij Financieel-gezond.nl?

Wanner je jouw verzekeringspakketpakket met één van onze adviseurs hebt samengesteld, dan kun je GRATIS gebruik maken van de digitale polismap.

Jouw voordelen:

 • Alle polisgegevens en je groene kaart 24/7 bij de hand, waar ook ter wereld.
 • Geen papieren polissen meer in een map. Overzichtelijk en altijd de actuele status van jouw verzekeringen op je laptop, computer of app op je mobiele telefoon of tablet
 • Online je: schade melden, wijzigingen doorvoeren contact aanvragen
 • Mogelijkheid om te laten weten wat je vind van onze dienstverlening. We horen heel graag feedback van jouw als klant. Door jouw input kunnen we op die manier waar mogelijk onze dienstverlening nog prettiger maken

Brandverzekeringen


(Woonhuis) Opstalverzekering

Je moet er niet aan denken maar je kunt te maken krijgen met schade aan je woning of tuin. Bijvoorbeeld lekkage, een gat in je ramen of stormschade aan je erfafscheiding. Wanneer je een koopwoning hebt dan ben je verplicht om je woning te verzekeren tegen totaalverlies. Immers de geldverstrekker wil graag dat er gelden tegenover het bedrag staan welke ze aan je hebben geleend voor de woning. Bij een opstalverzekering zijn zaken verzekerd die ‘aard- en nagelvast’ aan je huis vast zitten. Het zijn zaken die je niet zonder schade aan te richten, kunt verplaatsen. Wanneer bijvoorbeeld je vloer verlijmd is aan de grond is deze verzekerd via je opstalverzekering. Wanneer deze los ligt oftewel een zwevende vloer, bijvoorbeeld kliklaminaat, dan valt de dekking onder je inboedelverzekering. Bij een opstalverzekering is er altijd sprake van herstelplicht. Dat betekend dat je bij schade bij aanvang 50% van de schade krijgt uitgekeerd. De overige 50% krijg je uitgekeerd wanneer je de originele herstelnota hebt doorgestuurd naar de verzekeringsmaatschappij.

(Woonhuis) Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is niet verplicht. Wel adviseren we bij Financieel-gezond.nl om een inboedelverzekering af te sluiten. Bij inbraak, brand of een ongelukje in huis bijvoorbeeld heb je wel iets om op terug te vallen.

Een inboedelverzekering dekt alle schade aan spullen die niet ‘aard- en nagelvast’ aan je huis vast zitten. Denk aan je meubels, gordijnen, je zwevende parketvloer maar ook waardevolle spullen als sieraden en audio- en draagbare computerapparatuur. Wil je meer weten over wat er wel en niet verzekerd is op je brandverzekeringen voor je woning? We vertellen je er graag alles over. Bel 0592-866341 voor meer informatie of plan 24/7 online je afspraak in bij Financieel-gezond.nl.

Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren

De meeste aansprakelijkheidsverzekeringen bieden in grote lijnen dezelfde dekking en hebben dezelfde voorwaarden. De verschillen zitten vooral in situaties waarin geen wettelijke aansprakelijkheid is, maar er toch dekking is.

Help je een vriend met klussen als vriendendienst? En richt je schade aan? Juridisch ben je niet aansprakelijk. Je klust op het risico van je vriend en het betreft een onbetaalde klus. Je kunt dan aanspraak maken op je vriendendienstclausule. Ook al ben je juridisch niet aansprakelijk, je kunt je moreel geroepen voelen om de schade te vergoeden. Afhankelijk wat er is gebeurt is er dekking op je polis of niet.

Sommige verzekeringen bieden ook dekking bij (letsel)schade bij sport en spel. Bijvoorbeeld wanneer een supporter bij voetbalwedstrijd een bal in zijn gezicht krijg en naast zijn neus ook zijn bril breekt. Volgens de wet is er geen aansprakelijkheid, omdat er geen sprake is van een onrechtmatige daad. Je kunt de voetballer moeilijk aanrekenen dat de bal met grote snelheid wordt weg geschopt. Heeft je AVP een sport- en spelclausule? Dan wordt de schade in sommige gevallen (gedeeltelijk) vergoed.

Doorlopende reisverzekering

Bij een reisverzekering kun je naast de standaard dekking extra onderdelen bijverzekeren. Denk aan wintersport dekking, sportuitrusting of een hogere bagagedekking. Neem bij een onvoorziene situatie in ieder geval altijd eerst contact op met de alarmcentrale van de reisverzekeraar. Zo voorkom je teleurstelling achteraf als blijkt dat de gemaakte kosten niet gedekt zijn. Bovendien heeft de alarmcentrale ervaring met de situatie, hebben zij ter plaatse contacten en zijn zij 24/7 bereikbaar.

Bij medische calamiteiten bel je het beste eerst je zorgverzekering. In het Convenant Samenloop Reis- en Zorgverzekeringen hebben reisverzekeraars en zorgverzekeraars met elkaar afgesproken dat de alarmcentrale die je het eerst belt jou gaat helpen.

Aanvullende modules naast de standaard dekking zijn onder andere, geneeskundige kosten, ongevallendekking, wintersport dekking, automobilistenhulp, extra sportuitrusting, rechtsbijstand, vervangend vervoer en verblijf.

Wil je meer weten over wat er wel en niet verzekerd is op je doorlopende reisverzekering? We vertellen je er graag alles over. Bel 0592-866341 voor meer informatie of plan 24/7 online je afspraak in bij Financieel-gezond.nl.

Rechtsbijstandsverzekering

Met een rechtsbijstandsverzekering wordt je geholpen door juristen die in dienst zijn van de rechtsbijstandsverzekeraar. We kunnen ons voorstellen dat je pas denkt aan een rechtsbijstandsverzekering wanneer je één nodig hebt. Helaas kun je deze verzekering niet altijd meteen gebruiken. De verzekering is bedoeld voor situaties die je aan ziet komen maar die nog niet actueel zijn.

In sommige situaties wil je graag gebruik maken van een advocaat of specialist die niet in dienst is van de verzekeraar. Je kunt in dat geval zelf een advocaat of specialist kiezen. Tot een maximaal bedrag, genoemd in de voorwaarden en polis, zijn deze kosten gedekt.

In de rechtsbijstandsverzekering kun je kiezen uit verschillende modules.

 • Consument en wonen
 • Consument en wonen + verkeer
 • Consument en wonen + inkomen
 • Consument en wonen + verkeer en inkomen
 • Consument en wonen + persoon & familie
 • Consument en wonen + fiscaal & vermogen

Wil je meer weten over wat er wel en niet verzekerd is op je rechtsbijstandsverzekering? We vertellen je er graag alles over. Bel 0592-866341 voor meer informatie of plan 24/7 online je afspraak in bij Financieel-gezond.nl.

Naast deze veel voorkomende verzekeringen kun je bij ons terecht voor:

Verkeer

 • Bromfiets & Scooter
 • Motor (Scooter)
 • Oldtimer auto
 • Kampeerauto
 • Pechhulp
 • Fiets (doorlopend)

Recreatie

 • Vouwwagen
 • Toercaravan
 • Stacaravan
 • Pleziervaartuig
 • Doorlopende reisverzekering

Medisch

 • Gezinsongevallen
 • 50+ ongevallenverzekering

Wil je meer weten over wat er wel en niet verzekerd is in je verzekeringspakket? We vertellen je er graag alles over. Bel 0592-866341 voor meer informatie of plan 24/7 online je afspraak in bij Financieel-gezond.nl.