Mediation

In een emotionele periode als een echtscheiding wordt er veel van je gevraagd. Jullie gaan niet voor niets uit elkaar maar moeten voordat jullie individueel verder gaan nog wel samen overleggen en beslissingen nemen. Dan wordt er ook nog van je gevraagd om je persoonlijke emotie niet mee te laten beslissen in dat proces. Verstand en emotie zitten elkaar dan soms flink in de weg.

Echter wanneer de besluiten samen worden genomen, in overleg met elkaar, dan heeft dat op de lange termijn het beste resultaat. Niet alleen voor jullie maar indien er kinderen in het spel zijn, zeker voor hen. 16.000 kinderen zijn jaarlijks de dupe van de scheiding van hun ouders terwijl alle ouders daar in de eerste instantie juist voor willen waken.

Marco begeleidt jullie in dit proces met aandacht voor jullie emotie zonder dat deze het resultaat beïnvloed. Hij inventariseert jullie wensen en brengt deze in kaart. Wanneer jullie kennis op dit vlak niet hetzelfde is dan zorgt hij ervoor dat dit wordt rechtgetrokken. Op die manier kan hij met jullie beide tegelijk in gesprek blijven met gelijke aandacht voor jullie standpunten en wensen. Wanneer jullie weer op 1 lijn zitten kunnen de afspraken verder worden gemaakt.

Mediation is geen apart traject bij Financieel-gezond.nl. De tijd die nodig is om jullie (echt)scheiding te regelen is de tijd die wordt gerekend. Bij Financieel-gezond.nl heb je één persoon die jullie kan begeleiden en adviseren om tot overeenstemming te komen. Die de afspraken vast legt in een convenant, het ouderschapsplan opmaakt en jullie helpt bij de keuzes die gemaakt moeten worden op het gebied van wonen, pensioenen, fiscale vraagstukken en verzekeringen. Eén aanspreekpunt voor al jullie zaken. Dat is wel zo fijn.

Klik hier voor het plannen van een gratis kennismakingsgesprek. In dit gesprek bespreken we jullie persoonlijke situatie. Ook zal Marco zichzelf voorstellen en zijn werkwijze met jullie bespreken. Aansluitend stellen we een plan van aanpak voor.