Hypotheek voor starters – je eerste huis

Verschillende instanties hebben voor starters regelingen ontwikkelt, waardoor voor starters het toetreden op de woningmarkt wordt vergemakkelijkt. Deze regelingen zijn erop gebaseerd dat je in de toekomst meer geld gaat verdienen dan nu het geval is.

Dat werkt als volgt. Bij de geldverstrekker sluit je de hypotheek af basis van wat je met je huidige loon zou kunnen lenen. Met een verantwoorde extra lening via https://www.svn.nl/particulieren/situaties/ leen je net dat beetje extra, zodat je droomhuis binnen je bereik komt. Deze extra lening overbrugt het verschil tussen de prijs van het huis en je maximale hypotheek. De starterslening is een aanvulling van de gemeente of provincie op je eerste hypotheek. Wil je weten hoe dat bij de Gemeente Assen is geregeld? Check dan de site https://www.assen.nl/producten/starterslening . Of je in aanmerking komt voor een starterslening is afhankelijk van je inkomen, eigen vermogen en de voorwaarden die door de Gemeente wordt gesteld.

Vooral als je als starter op de woningmarkt op gaat, is onafhankelijk hypotheekadvies onmisbaar. We nodigen je daarom graag uit voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Kun je niet wachten en wil je graag indicatief weten wat je kunt lenen? Gebruik dan deze tool https://financieel-gezond.mijnhypotheekdossier.nl/.