Echtscheidingsbegeleiding

Gratis en vrijblijvend kennis maken

We kunnen ons voorstellen dat het voor jullie van groot belang is dat het goed voelt tussen jou en de (echt)scheidingsadviseur. Een eerste kennismaking is dan ook altijd gratis en vrijblijvend bij Financieel-gezond.nl. Tijdens dit kennismakingsgesprek peilen we jullie verwachtingen en vertelt Marco wat jullie van Financieel-gezond kunnen verwachten. Natuurlijk hebben jullie alle ruimte om vragen te stellen. Omdat onze RFEA adviseur Marco Anjema kennis en jarenlange ervaring heeft op het gebied van mediation en op fiscaal, financieel en juridisch vlak kan hij jullie op al deze deelvlakken professioneel begeleiden. Deze all round service biedt voor jullie vele voordelen. Zo kan hij vooraf al snel jullie financiële en fiscale situatie inschatten, hierin adviseren en toetsen of de wensen hierin ook werkelijk uitvoerbaar zijn.

Alles onder één dak

Groot voordeel is ook dat tevens aansluitend meteen een eventuele hypotheek geregeld kan worden en ook jullie individuele wensen op verzekeringsvlak geregeld kan worden. Wij kennen jullie en jullie situatie en hebben de gegevens om meteen aan de slag te gaan. Er staat een heel team achter de schermen klaar om dit in gang te zetten. Zij ont zorgen jullie bijvoorbeeld zoveel mogelijk bij het opzeggen van gezamenlijke producten en voorkomen dubbele dekking in nieuwe verzekeringspakketten. Je hoeft maar 1 x over straat met je gegevens en maar 1 x je verhaal te doen.

Vervolgafspraken

Wanneer er van beide kanten na het kennismakingsgesprek, een goed gevoel is om verder te kunnen gaan, kunnen we de vervolgafspraken inplannen. Tijdens deze vervolgafspraken gaan we verder in op onderwerpen als kinderen-, ouderschap en zorg, huis en hypotheek en inkomen en financiën.

Gemaakte afspraken in het convenant

Als jullie het eens zijn over de gemaakte afspraken dan neemt Marco deze op in een echtscheidingsconvenant met daarbij het gemaakte ouderschapsplan. Deze wordt eerst in concept naar jullie toegestuurd. Wanneer jullie beide akkoord hebben gegeven op dit concept maken we het definitief.

Juridische procedure

Wanneer alle documenten ondertekend zijn, dan zijn jullie klaar. De documenten worden doorgezet naar onze vaste advocaat voor echtscheidingen. Deze dient het echtscheidingsconvenant in bij de rechtbank. Na de beschikking van de rechtbank wordt de scheiding ingeschreven in het register van de burgerlijke stand. Dit traject duurt gemiddeld 6-8 weken.

De start van jullie nieuwe levens

Wanneer jullie scheiding staat ingeschreven in het register van de burgerlijke stand is de scheiding een feit. Jullie zijn officieel uit elkaar en kunnen starten aan jullie nieuwe toekomst los van elkaar.

Goed scheiden kan echt.