Budgetcoaching voor werkgevers

We zien dat steeds meer bedrijven hun werknemers actief bijstaan met het oplossen van geldproblemen en bij gebrek aan inzicht en overzicht in hun administratie en/of financiën. Door deze investering in de medewerkers krijgt de werkgever veel terug. Het ziekteverzuim daalt, de betrokkenheid en loyaliteit van de medewerker wordt (nog) groter. Daarnaast dalen de administratieve kosten. Kortom, bij een financieel gezonde medewerker heeft de medewerker en werkgever baat. Wij nemen u graag veel werk uit handen om uw medewerkers financieel gezond te maken en te houden. Onze budgetcoach is, naast de NEN-8048 certificering, KIWA geregistreerd en aangesloten bij de branchevereniging NVVBS, Op die manier borgen wij de kwaliteit van ons aanbod.

De rol van de Financieel-gezond Budgetcoach

Er zijn verschillende mogelijkheden om de budgetcoach van Financieel-gezond.nl in te zetten. Alle trajecten kunnen aangepast worden naar de wensen van de werkgever. Voorop staat dat de werknemer plezier houdt in zijn werk en niet bang is voor ontslag en dat u als werkgever geen onoverzichtelijke kosten heeft. Wij brengen daarom de hulpvraag individueel in kaart en geven een indicatie voor de duur van het traject af.

Budget coaching

U wilt uw medewerkers helpen met inzicht & overzicht en/of financiële problemen. Wij begeleiden uw medewerkers met behulp van een coaching traject. Dit traject is in het begin intensief en zal naar verloop van tijd afnemen in intensiteit. Alles is gericht op de zelfredzaamheid van de werknemer. Voor nu en de rest van zijn leven. Om daar goede hulp bij te bieden is het van belang om kort in te zoemen waar de problemen vandaan komen en daar een passende duurzame oplossing bij te vinden.

Intake en vervolgtraject

Het traject start altijd met een intake gesprek aan huis. Dit is een veilige en vertrouwde plek voor de werknemer. Tijdens dit gesprek krijgen we beeld bij de hulpvraag waarop wij een advies geven en een trajectplanning maken voor de werknemer. Dit plan van aanpak bespreken we met de werknemer en verwerken we in een verslag. In dit verslag wordt de hulpvraag anoniem omschreven en welke stappen er nodig zijn om de de financiële situatie van de medewerker op orde te krijgen en te houden. De keuze ligt bij de werkgever om wel of niet verder te gaan met het coaching traject.

Hulp aanbieden aan werknemers met (financiële) problemen als secundaire voorwaarden bindt medewerkers aan uw organisatie en zal de loyaliteit naar u als werkgever (nog) groter maken. Financieel gezonde werknemers passen goed als onderdeel van het Arbobeleid, MVO en als onderdeel van Goed Werkgeverschap.

Wilt u meer weten over hoe we deze ondersteuning aanbieden en bespreken hoe dit binnen uw organisatie het beste aangeboden kan worden? Mail naar astrid@financieel-gzond.nl of bel 0592-866341.

Workshop “Grip op je geld”

In verband met de groeiende vraag in begeleiding vanuit de werkgever, hebben we een praktische workshop gemaakt. Hoe zorgen we ervoor dat er bij de doelgroep nog een stukje salaris over is aan het einde van de maand in plaats van nog een stukje maand en geen salaris.

Het is een uitstekende manier om een grote groep ongedwongen en interactief te informeren over:

  • Wat is financiele stress, waar komt het vandaan en wat kan je er aan doen
  • Tip en uitleg over het inrichten van de administratie, hoe krijg je inzicht en overzicht & leren budgetteren
  • Boordevol tips en tricks om extra inkomen te genereren en hoe te besparen
  • Deelnemers ontvangen na de workshop het budgetplan zodat zij meteen aan de slag kunnen

Daar waar nodig kunnen we aansluitend, individuele begeleiding bieden afgestemd op de hulpvraag. Een workshop op locatie is uiteraard ook mogelijk.

Arbodiensten

Ook arbodiensten kunnen deze oplossing via ons aanbieden om zo het werkvermogen van de medewerkers op peil te houden en de werkgevers tevreden te stellen. Het is een mooie en makkelijke manier voor uw dienstverlening. Wij begeleiden de cliënten naar een situatie waar weer grip is op de eigen financiële huishouding. Het doel is om uiteindelijk zelfstandig de financiële huishouding op orde te blijven houden.

Neem contact met ons op om mogelijkheden te bespreken. Of vul onderstaand formulier in.

Budgetcoaching voor particulieren, werkgevers, gemeenten en wooncorporaties

Financieel-gezond biedt budgetcoaching op maat voor verschillende doelgroepen, want ook voor bedrijven kan een financiële coach het verschil maken. Ook al gaat het dan om het coachen van werknemers, cliënten, huurders etc. Daarom bieden we aparte trajecten aan voor: