Auto gekocht, buiten kantoortijden?

Je hebt een nieuwe auto gekocht. Van harte gefeliciteerd met de aankoop. Het is aan te raden wanneer je de auto die je gekocht hebt gaat ophalen, vooraf te bellen met Financieel-gezond.nl om de verzekering te regelen.

Is dat niet gelukt? En is ons kantoor gesloten? Geen nood. In dat geval stuur je een mail naar verzekeringen@financieel-gezond.nl. Zet daarin de volgende gegevens:

  • Kenteken
  • Naam van de regelmatige bestuurder
  • De datum dat de auto op jouw naam is komen te staan
  • Hoe je het voertuig verzekerd wilt hebben
  • Aantal jaren dat jij je rijbewijs hebt en je opgebouwde zuivere schadevrije jaren
  • Eventueel het kenteken van het voertuig die je bij ons verzekerd hebt en die je inruilt op de nieuwe auto. Stuur daarbij een kopie of foto van het vrijwaringsbewijs mee, zodat we deze polis voor je kunnen beëindigen (royeren)
  • Meldcode

Wij verlenen op dat moment een voorlopige dekking zodat je toch kunt rijden. Deze dekking is niet definitief. Pas als je verzekering definitief is goedgekeurd ben je verzekerd en krijg je de polis thuis gestuurd.

Wat als je wordt afgewezen?

Het kan zijn dat de verzekering wordt afgewezen. Daar heeft de verzekeringsmaatschappij dan een reden voor. Dit kan te maken hebben met een strafrechtelijk verleden of bijvoorbeeld je schadeverleden. Het kan ook zijn dat het een auto betreft die de verzekeraar niet wil verzekeren omdat deze zeer diefstalgevoelig is of te hoog in aanschafwaarde. Wanneer het niet lukt je auto te verzekeren dan is er nog een laatste mogelijkheid. We kunnen als laatste mogelijkheid je auto aanbieden bij verzekeraar De Vereende. Deze maatschappij is gespecialiseerd in lastig te verzekeren risico’s. Hou er rekening mee dat deze specialisatie hoge premies met zich mee brengt en deze altijd een half jaar in het voren in één keer betaald dient te worden.