Zorgtoeslag 2022

Voor veel Nederlanders is de zorgpremie een behoorlijke aanslag op de portemonnee. Zeker nu voor de zorgpremies in 2022 stijgen. In sommige gevallen heb je recht op zorgtoeslag. Deze toeslag kan je gebruiken om (een deel) van je zorgpremie te betalen. Of je recht hebt op deze toeslag, en de hoogte van de toeslag hangt af van je inkomen en je gezinssamenstelling.

Ben je alleenstaand en verdien je per jaar niet meer dan € 31.500 en is je vermogen niet hoger dan € 120.020,- dan heb je recht op zorgtoeslag. Heb je een toeslagpartner dan liggen deze bedragen anders. Je hebt een toeslagpartner bijvoorbeeld als je getrouwd bent of geregistreerd partnerschap hebt. Of je een toeslagpartner hebt kun je terug vinden op https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/toeslagen/hoe_werken_toeslagen/partner/ . Als je een toeslagparner hebt dan mag je samen niet meer verdienen dan € 40.500 per jaar en jullie gezamenlijke vermogen mag niet meer zijn dan € 151.767.

Lees voor meer informatie en een proefberekening de website van de Rijksoverheid https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zorgverzekering/vraag-en-antwoord/kan-ik-zorgtoeslag-krijgen .

Wil je kijken welke zorgverzekeraar in 2022 het beste past bij jouw zorgafname in premie en voorwaarden? Ga dan naar https://zorgverzekering.upiva.nl/Vergelijker/Keuzescherm/?cid=ea2cd0d9-1511-475b-9952-102a7ed6ff2d en kijk en vergelijk en sluit meteen af!