Verduurzamingshypotheek

Je hebt een heerlijke woning maar wordt je nerveus van de energierekening? Je woning verduurzamen met energiebesparende voorzieningen kan een mooie manier zijn om je energierekening te drukken én om je woningwaarde te laten stijgen.

We sparren graag met je over het verduurzamen van je huis en de verschillende financieringsmogelijkheden. Willen verduurzamen is één ding, het betalen een ander. Gelukkig zijn daar veel oplossingen voor, ook als je geen dikke portemonnee hebt.

Zo kunt je bijvoorbeeld vaak een hogere hypotheek afsluiten al je jouw huis energiezuiniger wilt maken. Sommige banken geven zelfs korting op de hypotheek als je huis duurzaam is.

Voor welke verduurzamingsmaatregelen kan ik een hypotheek krijgen?


De volgende maatregelen zijn erkende energiebesparende voorzieningen die je kunt financieren met een hypotheek: gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, leidingisolatie, hoog rendement glas (van tenminste HR++), energiezuinige deuren en kozijnen, het aanbrengen van een warmtepomp, een douche-/waterterugwinsysteem en zonnepanelen

Wist je dat je naast je energiebesparende maatregelen vaak ook een verbouwing of ander onderhoud van je woning kunt financieren?

Wanneer de waarde van de woning en het inkomen het toelaten dan kunnen alle bijkomende kosten worden meegenomen zodat je geen eigen geld in hoeft te leggen. In dat geval begin je dus meteen met (be)sparen. En dat is niet het enige voordeel;

  • Doordat je extra hypotheek lager is per maand dan de energielasten start je direct met sparen
  • Met het verduurzamen van je huis bereid je deze voor op de toekomst. Je huis stijgt in waarde en is aantrekkelijk(er) voor toekomstige kopers
  • Het allerfijnste is het wooncomfort wat verduurzamen met zich meebrengt.

Wil je weten en praten over wat jouw mogelijkheden zijn? Plan dan een afspraak in bij één van onze adviseurs. Dat kan telefonisch via 0592-866341 of online via http://www.financieel-gezond.nl/afspraak-maken. Je bent van harte welkom.