Relaxed op vakantie?

Wat ga jij doen deze zomer? Ga jij net als 80% van onze landgenoten heerlijk genieten van een fijne vakantie? Lekker vooruitzicht.

Wat je bestemming ook is of wordt, zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je je huis veilig achterlaat en controleer of je verzekering in de pas loopt met je wensen en je bestemming. Ga je op reis naar het buitenland of ben je van plan om af en toe over de grens te gaan kijken? Check dan wat daar op dat moment de Corona regels zijn. Het kan zijn dat er bijvoorbeeld nog gevraagd wordt om een vaccintatiebewijs of wellicht geldt er nog een mondkapjesplicht.

Groen en geel

Ga om te beginnen niet naar een land met kleurcode oranje of rood. De belangrijkste graadmeter voor een vielige vakantie blijft https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/kleurcode-per-land Kijk eerst op deze kaart voordat je een bestemming kiest.

Huis op slot!

Het laatste wat je wilt is dat je tijdens je vakantie een telefoontje krijgt dat er in je huis is ingebroken. Doe je huis daarom goed op slot. sluit alle ramen en deuren, ook de kleine bovenlichtjes en doe deze waar mogelijk op slot. Zorg ervoor dat ladders, trapjes en containers om het huis rondslingeren in de tuin of tegen de gevel zodat deze als “opstapje” gebruikt kunnen worden. Datzelfde geldt voor tuinmeubilair.

Bewoonde indruk

Je kunt een bewoonde indruk creëren door buitenlampen met een bewegingssensor te plaatsen mocht je die nog niet hebben. In huis zou je bij een paar lampen een tijdklok kunnen zetten. Heb je een oprit? Parkeer dat dan een eventuele tweede auto of vraag de buren om hun auto er te parkeren.

Corona paspoort

Ga je naar het buitenland? Zorg dan dat je het DCC (Digitaal Corona Certificaat) bij je hebt. Dit Europese ‘corona-paspoort’ is in veel landen verplicht. Mee informatie vindt je op deze wegpagina van de overheid https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/wat-is-het-eu-digitaal-corona-certificaat .

Reisverzekering

Door de pandemie hebben veel verzekeraars de voorwaarden van hun reisverzekering aangepast. Ze zien een corona-besmetting niet meer als een onzeker voorval en dat kan gevolgen hebben voor de dekking. Ga je naar een land met kleurcode groen of geel dan bieden vrijwel alle verzekeraars nog altijd volledige dekking. Dat hoeft echter niet te gelden voor de kosten die je maakt als je in quarantaine moet. Lees de voorwaarden daarom goed door.

Controleer ook of je voor het buitenland de ongevallen- en geneeskundige kosten dekking aan hebt staan. Heb je deze al meeverzekerd op je zorgverzekering dan is het wellicht niet nodig. Kijk verder of je dekkingsgebied klopt met je vakantiebestemming, Europa of werelddekking.

Financieel-gezond.nl helpt

Heb je een vraag naar aanleiding van dit bericht? Twijfel je of je huidige verzekering(en) nog wel bij je past? Of ben je op zoek naar een nieuwe reisverzekering? Neem dan contact met ons op. We maken graag geheel vrijblijvend een vergelijk voor je bij alle grote verzekeraars. Je weet dan precies of je prima zit waar je nu verzekerd bent of dat je wellicht beter en/of goedkoper verzekerd kan zijn. Vervolgens kun je daar eens rustig over nadenken. Maar gerust een gratis en vrijblijvende afspraak bij één van onze verzekeringsspecialsiten via http://financieel-gezond.nl/afspraak-maken of bel ons via 0592-866341. Je bent van harte welkom!

bron: levenwonen.nl