Overzicht kwijt over uw inkomsten en uitgaven?

Schakel dan een budgetcoach in. Bij Financieel-gezond.nl hebben wij hebben alle specialistische financiële kennis en tools onder één dak om samen met jou de financiële administratie zo in te richten dat je aan het einde van het traject zelfstandig jouw financiële huishouding voortzet en meer uit je geld haalt. We begeleiden, adviseren, informeren en geven tips bij het maken van de begroting en het huishoudboekje. Je krijgt alle handreikingen om dat zelfstandig voort te kunnen zetten.

Onze budgetcoach is een gediplomeerde budgetcoach en NEN8048 gekwalificeerd. Daarnaast zijn wij aangesloten bij de branchevereniging NVVBS Nederlandse Vereniging voor Budget coaching en Schuldhulpverlening. Dit keurmerk staat voor hoogwaardige kwaliteit en professionaliteit. Hiermee tonen wij aan dat wij actief werken aan onze inhoudelijke kwaliteit in Financieel Coachen.

Wie schakelt de budgetcoach in?

Je kunt zelf al heel snel bepalen en inschatten of je behoefte hebt aan de hulp van een budgetcoach. Wacht niet maar neem vrijblijvend contact met ons op. Bel voor een kennismakingsgesprek 0592-866341 en vraag naar Astrid. Of stel je vraag zo uitgebreid mogelijk door een mail te sturen naar astrid@financieel-gezond.nl. We bespreken wat precies de hulpvraag is en maken een plan van aanpak.

Wie betaalt de kosten van een budgetcoach?

Geld besparen kost geld. Welke dienstverlening het beste bij jou past hangt af van jouw persoonlijke omstandigheden. Nadat we je hulpvraag en geïnventariseerd kijken we weke dienstverlening bij jou past. We zullen motiveren waarom we die dienstverlening bij jou adviseren. Wanneer je ervoor kiest om daar gebruik van te maken is vooraf helder wat de kosten zijn en wat je daarvoor verwachten mag. De betaling van de dienstverlening kan op verschillende manieren:

  • Zelf betalen:

Budgetcoaching is een investering in jezelf. Je schaft eigenlijk een opleiding aan. Je leert je administratie aan te leggen, inzicht te verkrijgen en goed met je geld om te gaan. Daarnaast wordt je gecoacht om te leven naar het gemaakte plan. Omdat we kijken naar besparingen zijn de kosten mogelijk snel terug verdient

  • De werkgever:

Mensen met financiële problemen zijn minder productief door de zorgen en melden zich vaker ziek. Dat zijn grote kostenposten voor werkgevers. Meestal weet de werkgever dat er problemen zijn bijvoorbeeld doordat er loonbeslag is gelegd op het salaris.

Veel werkgevers zijn bereid om werknemers te helpen. Maak het bespreekbaar en informeer wat de mogelijkheden zijn. Soms kan het opleidingsbudget geheel of gedeeltelijk worden besteed om de kosten te betalen van een budgetcoach.

  • PGB Persoonsgebonden budget:

Wanneer je een persoonsgebonden budget ontvangt dan zijn er mogelijkheden om de kosten via het PGB vergoed te krijgen. Kijk voor de voorwaarden op www.pgb.nl

  • Ziektekostenverzekering:

Tot op heden zijn de kosten van budgetcoaching niet opgenomen als primaire ziektekosten. Wel zijn er meer en meer verzekeringsmaatschappijen die het nut van budgetcoaching inzien en vergoedingen verstrekken vanuit aanvullende pakketten. Of dit voor jou geldt is afhankelijk van je pakket en je verzekeraar. Neem hiervoor contact op met je ziektekostenverzekeraar.