Open huizen dag NVM

Op zaterdag 30 september 2023 is de NVM open huizen dag. Tussen 11.00 en 15.00 uur kun je vrijblijvend huizen bezichtigen die je interessant vindt. Op de NVM Open Huizen Dag hoef je géén afspraak te maken én je hoeft geen vrij te nemen van je werk. Dat is handig!

Wat ook handig is, wij zijn 30 september 2023 tussen 11.00 – 15.00 uur ook geopend voor een quick scan. Die dag kun je zonder afspraak langs komen met je loonstrook en kan de adviseur je een gratis en vrijblijvende indicatie geven!

Wat zijn de voordelen van de NVM Open Huizen Dag?

Willen jullie dit jaar graag een huis kopen? Dan is de Open Huizen Dag de uitgelezen dag om op pad te gaan. Doordat je veel verschillende makelaars op één dag kunt spreken bespaar je veel tijd. Daarnaast vindt je misschien wel huizen die je anders op het eerste gezicht niet gekozen zou hebben. Veel mensen vinden daarom op deze dag hun droomhuis.

Aan de bak

Een goede voorbereiding is het halve werk! Zeker op deze dag. Maar daar moet je wel wat voor doen! We zetten het eens even voor je op een rijtje:

Bereken wat je budget is;

Om te starten is het goed om je maximale hypotheek (te laten) berekenen. Daarvoor bereken je eerst https://financieel-gezond.nl/wat-kan-ik-maximaal-lenen/ wat je maximaal kunt lenen en wat daarbij de maandlast is. Nog beter is om voor de Open Huizen Dag je financiële mogelijkheden met één van onze hypotheekadviseurs te bespreken met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dan weet je exact wat je kunt lenen en daarmee gericht naar een huis, binnen jouw budget zoeken. Dat werkt ook in je voordeel wanneer je na de Open Huizen Dag een bod wilt doen. Doordat je volledig op de hoogte bent van wat je mogelijkheden zijn en later nog even gemakkelijk kunt sparren met de adviseur kun je een bod doen die de verkoper zekerheid biedt en maak je meer kans op je droomhuis!

Wat zijn je woonwensen?

Het is onmogelijk om alle woningen te bekijken deze dag. Zet daarom al je woonwensen op een rij zodat je goed kan selecteren welke woning je wilt bezichtigen. Denk bijvoorbeeld aan welke buurt je zou willen wonen en hoeveel slaapkamers je minimaal nodig hebt. Wil je een nieuwe huis, een klushuis of een gave jaren ‘ 30 woning? Maak een top tien met je belangrijkste wensen bovenaan. Het huis hoeft niet meteen aan al je wensen te voldoen maar in ieder geval die jij het belangrijkste vindt.

Stippel van tevoren je route uit

Oke, je weet wat je budget is en bij welke huizen het begint te kriebelen. Je hebt 4 uur om de huizen te gaan bekijken. Dat lijkt veel maar die tijd is zo voorbij! Gemiddelde zou je 4 a 5 huizen moeten kunnen bezichtigen deze dag. Zeker als je dit goed plant. Bekijk op https://www.funda.nl/ontdek-funda/open-huizen-dag-zoeker/ welke huizen er mee doen en maak een handige route van de huizen die je wilt gaan bezichtigen. Zo voorkom je tijdverlies door onnodig om te rijden. Plan ook zeker een B-keuze huis in waar je anders nooit zou gaan kijken. Laat je verrassen, misschien is het niet direct wat je zocht of wat voldoet aan je eisen maar wie weet is het liefde op het eerste gezicht!

Verliefd?

Stap je over de drempel en past het huis direct om je heen? Hou je emoties onder controle. Het helpt heel erg om aantekeningen en foto’s te maken van de huizen. Wat vond je nou zo leuk aan het huis? Maar ook wat niet? Door alles op te schrijven houd je de huizen goed uit elkaar en kun je achteraf goed de voors- en tegens tegen elkaar afwegen. Wanneer je een beetje van de rose wolk geland bent prik je door de emotie van dat prachtige sfeervolle huis heen als je terug leest “Klushuis, moet veel aan gedaan worden” en kijkt naar je twee linker handen.

Hou Social media in de gaten voor meer tips en tricks voor de Open Huizen route op 30 september 2023! Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag goed voorbereid op pad? Plan dan je gratis en vrijblijvende afspraak in om te kijken wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Bel ons voor het plannen van een afspraak op http://www.financieel-gezond.nl/afspraak-maken of bel tijdens kantooruren 0592-866341, dan plannen we samen graag een afspraak met je in. Graag tot ziens!