Onder verzekeren voorkomen

Heb je de laatste tijd nog wel eens gecontroleerd of je verzekeringen bij je huidige situatie passen? Wanneer heb je gekeken of je inboedelverzekering nog actueel is? Ongemerkt neemt de waarde van je bezittingen vaak toe door aankopen of door waardevermeerdering. Wanneer je dit niet tijdig bij je verzekeraar aangeeft kan dit in geval van schade nare gevolgen hebben als er schade ontstaat. Ook als die schade binnen het verzekerde bedrag valt.

Stel je hebt je inboedel jaren geleden verzekerd voor € 45.000. Sinds die tijd heb je de nodige nieuwe spullen gekocht. Inmiddels is daardoor de waarde van je inboedel niet € 45.000 maar € 60.000. Dan ontstaat er schade. Bijvoorbeeld door brand of diefstal. De schade expert schat de schade op € 15.000. Dat valt ruim binnen het verzekerde bedrag van € 45.000. Goed verzekerd dus denk je. Maar helaas. Je zult een lager bedrag aan schadevergoeding krijgen. Verzekeraars keren uit naar verhouding.

In dit voorbeeld ben je maar voor 75% (=€ 45.000) van de werkelijke waarde (=€ 60.000) verzekerd. Daardoor hoeft de verzekeringsmaatschappij maar 75% van de schade uit te keren. In dit geval zou je € 15.000 – € 3.750 = € 11.250 als schadevergoeding krijgen. j

Opstalverzekering

Zonde natuurlijk. Maar het kan erger. Stel je voor dat de herbouwwaarde van je huis flink omhoog is gegaan, bijvoorbeeld omdat je een dakkapel hebt geplaatst en een serre hebt aangebouwd of je dak vol zonnepanelen hebt gelegd. Wanneer je dat niet hebt doorgegeven aan je tussenpersoon of opstalverzekering kan het verschil tussen de feitelijke schade en de uitkering vele malen groter zijn

Inboedel- en herbouwwaardemeter

Om dit risico weg te nemen is het verstandig een inboedelwaardemeter en een herbouwwaardemeter in te vullen. Deze zijn bij de meeste verzekeringsmaatschappijen 5 jaar geldig. Ze bieden je de garantie dat er geen beroep tegen onder verzekeren wordt gedaan. Het kan overigens per verzekeraar verschillen tot hoever deze garantie gaat. En een aantal wijzigingen moet je altijd doorgeven. Wanneer je de kamers ophoogt in je huis of het woonoppervlak door bijvoorbeeld een serre aan te bouwen moet je dat altijd doorgeven aan je verzekering.

Wij zullen er altijd voor zorgen dat we je een offerte uitbrengen met garantie tegen onder verzekeren. Ben je benieuwd naar onze premies en voorwaarden? Of wil je je verzekeringen weer even opfrissen en goed onder de loep nemen? Neem dan meteen contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend informatief gesprek. Bel 0592-866341 voor meer informatie of plan online meteen een afspraak in de agenda van de adviseur via http://financieel-gezond.nl/afspraak-maken.