NVM open huizen dag

Op 30 september is het weer zover. De NVM Open Huizen dag. Zonder afspraak kan je als koper meerdere huizen op één dag bezichtigen. Dat kan tussen 11.00 uur men 15.00 uur. Die tijd wil je goed benutten. Een goede voorbereiding start al voordat je ook maar één voet over de drempel hebt gezet. We geven je graag wat tips om het maximale uit de dag te halen

Ken je financiële mogelijkheden

Voordat je gaat bezichtigen is het slim om je financiële mogelijkheden in kaart te brengen. Begin daarom online met het berekenen van een indicatie van je maximale hypotheek. Dat doe je via https://financieel-gezond.nl/wat-kan-ik-maximaal-lenen/. Ben je deze dag helemaal verliefd geworden op een huis kom deze zaterdag dan gerust langs aan de Borgstee 23. Speciaal voor de Open Huizen Dag zitten wij tussen 11.00 uur en 15.00 uur voor je klaar voor een Quick scan. Vergeet niet je loonstrook mee te nemen. Lukt het niet om te komen? Plan dan meteen een afspraak in met één van onze adviseurs via http://www.financieel-gezond.nl/afspraak-maken.

Voordeel van een gesprek met ons is dat we niet alleen kijken naar wat je maximaal kunt lenen. Maar ook rekening houden met je woonwensen. Ga je meteen verbouwen of verduurzamen? Dan heb je daar extra geld voor nodig. Dit nemen we voor je mee in de berekening. Ook maken we een plan voor de toekomst en houden we rekening met life events. Bijvoorbeeld, kinderen, met pensioen gaan of overlijden.

Wanneer je weet wat je financieel wilt en kunt doen, kun je een route maken met woningen die passen in jouw budget.

Route planning

Bekijk hoeveel woningen je wilt bezichtigen en bereken hoeveel tijd je per woning hebt om te bezichtigen. Check de reistijd tussen de verschillende locaties. Zo haal je het maximale uit de vier uren die je hebt om jouw uitgekozen woningen te bezichtigen. Via deze link https://www.funda.nl/zoeken/koop?selected_area=%5B%22nl%22%5D&nvm_open_house_day=%5B%22true%22%5D vind je via Funda een overzicht van alle deelnemende woningen.

Bereid je bezichtiging voor

De route is klaar. Nu is het tijd om de bezichtiging per woning voor te bereiden. Neem van elke huis de gegeven informatie goed door en bekijk de foto’s. Schrijf op een notitieblok per woning op wat je opvalt en de vragen die in je opkomt. Je krijgt deze dag veel indrukken en zo voorkom je dat je vergeet vragen te stellen en maak je het jezelf zo gemakkelijk mogelijk. We geven je wat tips wat je zou kunnen vragen;

  • Hoe lang staat de woning te koop? Wanneer langere tijd is dan kun je vragen wat de reden daarvan is. Zijn er gebreken aan de woning of heeft het met de (leef)omgeving te maken? Zijn er geen verontrustende berichten? Dan is het wellicht reden om te onderhandelen over de prijs.
  • Heeft de huidige bewoner al een ander huis gekocht? Wanneer hier sprake van is dan heeft de verkopende partij misschien meer haast om de woning te verkopen en is hij wellicht bereid met een lager bod akkoord te gaan.
  • Wat is de reden van de verkoop van de woning? De reden is goed om te weten en hoeft niet perse met het huis te maken te hebben. Wat de reden wel is kan voor jou gunstig zijn.
  • Hoe is het of wat zijn voordelen om in deze buurt te wonen? Het is, voor een totale beleving, aan te rijden om voor of na de bezichtiging altijd even een kort rondje door de wijk te wandelen voor een totale indruk.

Schrijf tijdens of na de bezichtiging de speerpunten per woning even op zodat je deze aan het einde van de dag terug kunt lezen.

Plan je afspraak in bij je hypotheekadviseur

Hebben jullie je toekomstige droomhuis gevonden? Spannend! Tijd om in actie te komen. Plan online je afspraak in bij één van onze adviseurs, de eerste stap om van je droomhuis je werkelijke thuis te maken. Je kunt dat 24/7 inplannen via http://www.financieel-gezond.nl/afspraak-maken.. Bekijk ook eens wat andere mensen van ons vinden op http://www.financieel-gezond.nl of wat onze werkwijze is https://financieel-gezond.nl/hypotheken/werkwijze/. Graag tot ziens!