Nederland in de bespaarstand

De energieprijzen vliegen de pan uit. Loopt je energiecontract af dan heb je helaas naar alle waarschijnlijkheid te maken met een forse stijging van je energienota.

Wil jij in de toekomst op een duurzame manier een aanbouw plaatsen? Slim, het levert je op alle vlakken veel op. Comfort en een opgeknapt huis voelt minder vochtig of koud aan. Daarnaast zal het de energiekosten flink verlagen. Maar hoe maak je nu duurzame keuzes tijdens een verbouwing?

Verbouwen of opknappen

Je moet tijdens een verbouwing aan 100 zaken denken. Ga je alles vervangen of gedeeltelijk renoveren en /of opknappen. Voor welk materiaal ga je kiezen, enzovoort. Wil je de woonoppervlakte vergroten met een aanbouw? Dan heb je gelijk veel opties op te gaan verduurzamen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lichte constructie waar geen zware fundering voor nodig is. Kiezen voor veel lichtinval door een lichtkoepel te plaatsen bijvoorbeeld. Door het daglicht heb je minder lampen nodig. Ook goede isolatie en vloerverwarming werken goed samen met een warmtepomp. Tot slot heb je door de aanbouw wellicht ruimte voor zonnepanelen of een zonneboiler waarmee jij je energierekening flink omlaag kan brengen. Let op dat je bij het vergroten van je woonoppervlakte je verzekeringsmaatschappij ook even inlicht. Dit is namelijk een premiebepalende factor en dient bij het vergroten van de woonoppervlakte aangepast te worden om niet onderverzekerd te raken.

Badkamer

Ga je voor een nieuwe badkamer dan droom je wellicht al tijden van een regendouche en ligbad. Je kunt ook kiezen voor een douchekop die iets minder water geeft. Daarmee bespaar je namelijk behoorlijk wat energie. En heb je al eens gehoord van de douche-wtw? Daarmee herbruik je wegstromend douchewater. Kijk meteen of je in het raam in je badkamer HR++ of Triple glas kunt plaatsen. Je hoeft daarmee de badkamer minder te verwarmen en met een goede isolatie voorkom je vochtige plekken en houd je voldoende frisse lucht in je badkamer.

Droomkeuken

Een droomkeuken als wens in een bestaande woning zien we ook veel voorbij komen. Ga je voor een opknapbeurt door het vervangen van de deurtjes en grepen. Of is de keuken echt aan vervanging toe. In het tweede geval kun je meteen gaan verduurzamen. Ga dan voor een inductiekookplaat. Die is veel energiezuiniger dan een Keramische kookplaat of een elektrische kookplaat. Moet de koelkast en/of oven ook vervangen worden? Ga dan voor een donkergroen label.

Flinke verbouwing? Verduurzaming verplicht

Een flinke verbouwing kost een hoop geld. Maar met het verduurzamen levert het ook geld op. Hoe je de verbouwing het beste kunt financieren, daar praten Marco en Tim je graag over bij. Wist je dat je ook subsidie kunt aanvragen voor isolatie en installaties? Meer hierover lees je in deze link https://www.independer.nl/energie/info/besparen/isolatie/subsidie . Je komt in aanmerking voor subsidie als je binnen een jaar minstens twee delen van je huis isoleert. Of de isolatie combineert met een warmtepomp of zonneboiler.

Hoera de kus is klaar

Is de klus klaar? Dan is het tijd om te genieten. Heb je na het klussen nog materiaal of producten over, bewaar deze dan voor herstelklusjes in de toekomst. Je badkamer, keuken en aanbouw blijven het langst mooi wanneer je deze goed onderhoud. Dan voldoe je meteen aan de zorgplicht voor je woning van je woning/opstalverzekering. Ben je er op tijd bij? Dan is een reparatie vaak de oplossing zonder dat je alles hoeft te vervangen. Hou goed je energieverbruik in de gaten. Als het goed is gaat deze namelijk flink naar beneden na het verduurzamen van je huis.

Plan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het financieren en verduurzamen van je woning? Bel 0592-866341 en plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in bij Marco of Tim. Ze zitten klaar en geven antwoord op al je vragen. Je kunt ook 24/7 zelf een afspraak inplannen via http://financieel-gezond.nl/afspraak-maken. Heel graag tot ziens.

Bron: Independer