Minder scheidingen door Corona Pandemie

Verschillende mediaberichten vertellen dat gedurende de pandemie er minder (echt)scheidingen zijn in Nederland. Langzaam nemen deze enigszins toe volgens Scheidignsmediatord (vFas). De reden dat door een pandemie mensen uit elkaar gaan zijn verschillend.

Door het thuiswerken zitten stellen veel meer op elkaars lip. Je moet meer rekening houden met elkaar en met de kinderen. Er is weinig nieuws te vertellen wanneer je beide thuis werkt. En wanneer er irritaties zijn is er niet de ruimte om elkaar te ontlopen.

Daarnaast is er geen uitlaatklep meer. Waar jij eerder stoom uit ging blazen op de sportschool of bij vrienden thuis is dit door de lockdown niet of veel minder mogelijk. In Engeland nemen veel vrouwen het initiatief tot scheiden. Reden daarvoor is dat de man verwacht dat de vrouw nog altijd alle huishoudelijke taken op zich neemt en de teleurgesteld is dat de man niet bijspringt als hij toch thuis is. De verwachtingen van elkaar zitten niet meer op één lijn en de bom barst. Dan hebben we nog te maken met stress om je baan te verliezen, ziek te worden.

Kortom Corona kan een behoorlijke impact hebben en heeft deze periode bevestigd dat jullie echt niet meer samen verder willen gaan. Dat jullie uit elkaar zijn gegroeid en niet meer bij elkaar passen. Wellicht is door Corona helder geworden dat jullie allebei een andere richting op willen gaan. Dan willen jullie dat goed regelen, voor jezelf en wanneer er kinderen zijn, zeker voor hen. Onze RFEA specialist helpt jullie door deze periode heen. Van tevoren is helder wat jullie mogelijkheden zijn, financiële positie eruit komt te zien en maken we een goed ouderschapsplan voor de lange termijn. Indien gewenst kan je daarna meteen je hypotheek laten regelen en jullie individuele verzekeringspakket. Dat is het gemak van al je financiële zaken onder één dak.

Bel voor een gratis en vrijblijvende kennismaking 0592-866341 of plan samen een afspraak in via www.financieel-gezond.nl/afspraak.