Heerlijke Sinterklaasavond

Sint is weer in het land en vanavond is het pakjesavond. De kinderen zitten met rode wangen te wachten totdat de goedheilig man langs komt. Volwassenen hebben vaak echter rode wangen van de dicht- en surprise stress. We hebben daarom een top 7 gemaakt voor de leukste Sinterklaasavond zonder stress!!!

  1. Kleur een Sinterklaas kleurplaat in. Sint is er dol op. En leg er om het af te maken een lekkere wortel voor Amigo bij!
  2. Veel dichtpieten blijven hangen bij “Sint zat eens te denken…..” Willen de woorden niet komen? Ga dan voor een beetje hulp naar https://www.sinterklaasgedichtenmaken.nl/
  3. Luister samen met de kinderen naar de mooie stem van Sint die vertelt over zijn avonturen. Via internet kom je op diverse sites waar prachtige verhalen verteld worden. Kijk bijvoorbeeld op https://sinterklaasjournaal.ntr.nl/podcast. Van Sint zijn stem word je helemaal relaxed.
  4. Surprise vlogs als inspirator. Lootjes trekken, leuk maar dan komt het. Zit knutselen niet in je genen? Op Youtube vind je plenty vlogs waar stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de meest fantastische suprises in elkaar zet.
  5. Maak pakjesavond nog gezelliger met de 10 spelletjes voor op pakjesavond! https://sinterklaasjournaal.ntr.nl/assets/knutselen/pakjesavondspelletjes.pdf
  6. Zelfgebakkene speculaas, kruidnoten of gevuld speculaas zijn echt het allerlekkerst. Kijk voor recepten en nog meer inspiratie op https://www.leukerecepten.nl/15-x-leuke-sinterklaas-recepten/. Mmmm….smullen maar!!!!
  7. Fun!! Leuk. Ga je met een groep vrienden Sinterklaas vieren? En hou je wel van een geintje? Doe dan het Sinterklaas Dobbelspel. Kijk voor de spelregels en uitleg op bijvoorbeeld de site van VT wonen https://www.vtwonen.nl/wooninspiratie/sinterklaas-dobbelspel-spelregels/.

Heel veel plezier iedereen met een ouderwets gezellig Sinterklaasavond!!! Feestelijke groeten van team Financieel-gezond.nl!!!!