Grip op je geld

Budgetcoaching

Heb jij hulp nodig bij je financiën?

Onze financiële coach Astrid helpt je graag

Bij budgetcoaching draait alles om overzicht, inzicht en discipline. Dat is precies waarbij we je gaan helpen. Samen maken we een goede en overzichtelijke administratie aan, wat de basis is van je financiële huishouding.

We gaan de inkomsten en uitgaven inzichtelijk maken, bespreken besparingsmogelijkheden, verruimen waar mogelijk het inkomen (toeslagen/heffingen), beantwoorden de vragen en ondersteunen, adviseren, coachen en motiveren. Het meest wenselijke moment om een budgetcoach in te schakelen is op het moment dat het overzicht in de administratie weg is en er hierdoor niet gereserveerd en/of gespaard wordt.

Er kunnen al lichte schulden zijn ontstaan maar dat hoeft niet. Wanneer er wel sprake is van betalingsachterstanden en/of schulden dan moet de situatie zo zijn dat deze vanuit het inkomen voldaan kunnen worden. Des te sneller je start des te meer winst er letterlijk en figuurlijk te behalen valt. In tegenstelling tot de meeste schuldhulpverleners nemen wij als budgetcoach je financiële administratie niet over. We geven je inzicht, overzicht en handvaten om je financiën op orde te brengen en op orde te houden. Het hele traject is erop ingericht dat je tijdelijke een coach nodig hebt om je financiën op orde te krijgen en in de toekomst op orde te houden en dit zelfstandig voortzet.

Lekker slapen

Wanneer jij weet hoeveel geld je kunt besteden aan verschillende doelen wetende dat je ook reserveert voor uitgaven die nog gaan komen, alleen weet je niet precies wanneer, dan slaap je lekker. Bijvoorbeeld voor witgoed. 

Blijft er dan nog geld over? Dan kan je dat sparen voor een nieuw tuinhuis of aanpassingen in je tuin.

Voor je nieuwe wasmachine reserveer je immers maandelijks al een klein bedrag zodat je wanneer het moet, geld op je rekening hebt staan voor een nieuwe.

In de volgende situaties kan je financiële coach het verschil maken:

  • (Echt)scheiding waardoor het inkomen anders wordt of wanneer jij je eigen administratie moet gaan verzorgen, waar je geen ervaring mee hebt
  • Je geen idee hebt waar je geld blijft, er wordt niet gespaard en/of gereserveerd
  • Aankomende veranderingen in inkomen door bijvoorbeeld verlies van je baan of ziekte, (echt)scheiding of naderend pensioen
  • Voor starters op de woningmarkt en jij of jullie geen idee hebben wat er op je af komt
  • Administratie is niet je ding, je weet niet hoe je structuur aan moet brengen en je wilt graag hulp bij het overzichtelijk maken van je financiën en bij het maken van een begroting

Budgetcoaching voor particulieren, werkgevers, gemeenten en wooncorporaties

Financieel-gezond biedt budgetcoaching op maat voor verschillende doelgroepen. Ook voor bedrijven kan het inzetten van een financiële coach voor medewerkers. Bij woningcorporaties kan het inzetten van een financiële coach het verschil maken dat de huur op tijd betaald wordt. Daarom bieden we aparte trajecten aan voor:

  • Particulieren
  • Werkgevers
  • Gemeenten
  • Woningcooperaties

Heb je geen coaching nodig maar wil je wel gebruik maken van ons Budgetplan, Digitaal rekenend kasboek of ZZP budgetplan? Deze zijn ook los te koop zonder een coachingstraject. Mail astrid@financieel-gezond.nl voor meer informatie.

Onze budgetcoach is gediplomeerd en Kiwa geregistreerd en aangesloten bij de branchevereniging NVVBS.