Echtscheiding; bij Financieel-gezond.nl

Of je nu getrouwd bent, een geregistreerd partnerschap hebt of samenwoont. Als je relatie stopt komt er veel op je af en er moet een hoop geregeld worden. Een omgangsregeling voor de kinderen en hoe om te gaan met de kosten van hun levensonderhoud. Daarnaast zullen er ook vragen zijn over wat er moet gebeuren met het huis, de pensioenen, met gekregen erfenissen en nog veel meer. Ook wil je weten hoe je huishoudboekje er na de scheiding uitziet; Kan je de rekeningen nog betalen en gewoon boodschappen doen?

Omdat Marco hypotheekadviseur, scheidingsadviseur en financieel planner is kan hij je helpen met al vraagstukken die zich aandienen bij het uit elkaar gaan. Je kan daarbij denken aan:

  • Alle afspraken die jullie maken worden, fiscaal, financieel en juridisch in samenhang bekeken en vooraf getoetst
  • Marco helpt met de belastingaangifte, het jaar na de scheiding
  • Verzorgt, regelt en onderhoud contact met de pensioenfondsen
  • Verzorgt, regelt en onderhoud contact met de notaris over de verdeling van de gezamenlijke woning
  • Verzorgt, regelt en onderhoud contact met de makelaar over de taxatie van de gezamenlijke woning
  • In geval van eigen woning kunnen vooraf de woonwensen in kaart worden gebracht en aansluitend, fiscaal correct, geregeld worden in een passende hypotheek
  • Na de scheiding kunnen jullie individuele wensen op verzekeringsgebied aansluitend worden geregeld

Als je scheiding helemaal rond is dan wordt het convenant met alle afspraken ingediend bij de rechtbank. Al onze scheidingszaken worden ingediend via onze partner Advocatenkantoor Schuth en Koelemaij door Marco Anjema. Deze laatste stap moet wettelijk via de advocaat worden ingediend zonder dat deze inhoudelijk bemoeienis heeft met jullie zaak.  Je scheiding wordt met deze samenwerking vlot geregeld zonder dat jullie naar een advocaat hoeven te gaan.

Alles onder één dak om je scheiding te regelen én je individuele leven te starten