Consumentenvertrouwen woningmarkt stabiel

7 op de 10 Nederlanders denkt niet dat de krapte op de woningmarkt door de coronacrisis zal verminderen. Dit omdat de vraag naar betaalbare woningen nog altijd groter is dan het aanbod. Dit onderzoek is het resultaat van een peiling onder 500 Nederlanders.

Sinds het begin van de Coronacrisis is er sprake van een hoge stijging in het aantal hypotheekaanvragen. De piek sinds maart is er evenwel uit maar dat heeft grotendeels te maken met de afname van het aantal oversluiters. Twee op de drie hypotheken zijn gericht op de aankoop van een nieuwe of volgende woning. Door de krapte op de woningmarkt kiezen veel huizenbezitters er voor om niet te verhuizen maar om te investeren in hun bestaande woning. Zo bieden een lage(re) rente en mogelijke overwaarde mogelijkheden om de hypotheek te verhogen. Deze financiële middelen kunnen bijvoorbeeld ingezet worden voor het aanbrengen van energiebesparende maatregelen of het verbouwen van de woning.

Wil je onderzoeken wat jouw mogelijkheden zijn voor aankoop of verbouwing van je woning? We informeren je graag. Bel voor een gratis en vrijblijvende kennismaking 0592-866341 of plan zelf online je afspraak rechtstreeks in de agenda van de adviseur via www.financieel-gezond.nl.

Bron: Vakmedianet AM signalen hypotheken