AVP mee op Wintersport l Italië

Sinds 1 januari 2022 is het in Italië verplicht om bij wintersporten een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten te hebben. Om een skipas te kunnen krijgen, moet de aanwezigheid van een aansprakelijkheidsverzekering met een verklaring aangetoond worden. Zonder die verklaring wordt geen skipas afgegeven.

AVP

Onze AVP voorwaarden dekken de aansprakelijkheid van een verzekerde als particulier voor schade aan personen en zaken in de gehele wereld.

Ben je aan het skiën of snowboarden en veroorzaakt hij tijdens het skiën of snowboarden (wintersporten) schade aan derden waarvoor je aansprakelijk bent, dan is er dekking op de AVP, tenzij er sprake is van een in artikel 4 genoemde uitsluiting (bijvoorbeeld onder invloed van alcohol).

Sport & Spel

Als er tijdens een sport of spel (artikel 3.2) schade ontstaat en je bent wettelijk niet aansprakelijk, dan vergoedt de verzekeraar tot maximaal € 15.000,00 in situaties zoals in de voorwaarden aangegeven.

Verklaring

Een Engelstalige verklaring over de aanwezigheid van een aansprakelijkheidsverzekering  kan worden opgevraagd door onze klanten bij Financieel-gezond.nl. De verklaring wordt dan door de verzekeraar afgegeven aan de verzekeringnemer.

Heb je vragen over de inhoud van dit bericht, neem dan contact met ons op.